A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цьогоріч вперше за останні роки виділено кошти на цільову підтримку інновацій – 450 млн гривень, – гендиректор директорату інновацій Дар’я Чайка

Опубліковано 15 травня 2018 року о 19:16

Цього року вперше за багато років виділено кошти на цільову підтримку інновацій, які підуть, зокрема, на розвиток стартапів, – 450 млн гривень. Про це розповіла генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка під час відкриття Всеукраїнського фестивалю інновацій, сьогодні, 15 травня 2018 року, в приміщенні Міністерства.

«Ці гроші підуть на Фонд підтримки стартапів, інновації в промисловості, підтримку інновацій через Державну інноваційну фінансово-кредитну установу. Зрозуміло, що ці кошти є не дуже великими порівняно з фінансуванням в США, країнах Європи, але це важливий початковий крок, який дозволить нам розвиватися далі», – зазначила Дар’я Чайка.

Очільниця директорату також нагадала, що вчора, 14 травня, відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії інноваційного розвитку України.

«Європейські та світові експерти неодноразово звертали увагу на те, що в Україні відсутній стратегічний документ, який об’єднував би бачення щодо взаємодії науки і підприємництва в сфері інновацій. Вчора ми провели першу робочу групу зі створення відповідної Стратегії, залучивши до неї понад 100 стейкхолдерів. У підсумку ми сподіваємося виробити ті інструменти та механізми, які дозволять бізнесу, економіці реалізувати свій попит на інновації, а винахідникам – впровадити їхні розробки», – наголосила Дар’я Чайка.

Всеукраїнський фестиваль інновацій триває в МОН впродовж 15-16 травня. У перший день проводився круглий стіл на тему: «Створення інноваційної інфраструктури та залучення венчурних інвестицій у інноваційну діяльність: проблеми та перспективи». На заході представники вишів та наукових установ презентували свої доповіді щодо розвитку інноваційної сфери України.

У другий день відбудеться конкурс стартап-проектів, а також презентація венчурних фондів та бізнес-ангелів. На події окремо працюватиме demo-майданчик, де можна буде ознайомитися як із прототипами проектів, так і з розробками, що довели свою успішність. Наприклад, інтерактивні навчальні програми з елементами доповненої реальності, проект теплогенератора, що утилізує відходи, адаптаційний одяг для людей з інвалідністю, проект з виготовлення паперу з опалого листя тощо.

Нагадуємо, що Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич прийняла запрошення відвідати наприкінці травня цього року наукову конференцію в Ізраїлі, а також хоче скористатися цим візитом для ближчого ознайомлення з системою державної підтримки та адміністрування науки в цій країні.