A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Через освіту – до нового життя»: історія хлопця з Сімферополя, який здобуває вищу освіту в Києві

Опубліковано 03 лютого 2022 року о 17:19


Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на підтримку випускників ЗЗСО з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Молодь, якій вдалося вступити до університетів України, ділиться досвідом і розповідає про державну підтримку здобувачів освіти з ТОТ, квоти та спрощену систему подачі документів.

Героєм фінальної серії став Сергій із Сімферополя, студент Національного університету фізичного виховання та спорту України. Вступити до ЗВО в Києві він зміг завдяки тому, що вчасно дізнався про платформу «Доступна освіта», яка містить корисну інформацію для випускників із тимчасово окупованих територій. Хлопець зізнається, що після вступних іспитів почув «Вітаємо в українському університеті» та заплакав від щастя. Наразі Сергій живе в столиці й відчуває себе «своїм серед своїх, а не білою вороною».

Дізнатися більше про умови вступу до українських ЗВО:

Інформаційну кампанію реалізує Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України в Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки. 

Нагадаємо, в Україні почала працювати платформа «Наука та бізнес», яка стане онлайн-майданчиком для комунікації та ефективної взаємодії представників бізнесу та наукової спільноти.