A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЗНО з англійської мови: впоратись з аудіюванням не змогли лише 0,02% учасників тестування, - оброблено 95% бланків-відповідей

Опубліковано 08 червня 2018 року о 19:26

Надзвичайно мала кількість учасників ЗНО з англійської мови не змогли впоратись з аудіюванням і не дали жодної правильної відповіді в цьому блоці – лише 0,02% від загальної кількості, водночас правильні відповіді на абсолютно всі завдання дали 1,4% учасників. Такі результати оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти за підсумками обробки 95% бланків відповідей типу А (всі завдання тесту крім завдання №59, частина «Письмо») учасників тестування.

«Поглянувши на результати по всій країні, ми можемо сказати, що тест виявився навіть легшим, ніж ми очікували. Так, серед учасників тестування більше тих, хто отримав від 9 до 16 балів, ніж тих, хто отримав від 0 до 8 балів. Показовим є те, що від нуля до чотирьох балів – тобто з низьким результатом – аудіювання склали 7,1% учасників тестування, а від 13 до 16 балів – тобто з високим результатом  – 11,9%», – прокоментував результати директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

За підсумками обробки бланків-відповідей перевірили також рівність умов проведення тесту. На графіку нижче можна побачити, як складали тестування діти, що знаходитися на різних місцях в аудиторіях по всій Україні. Розподіл результатів учасників тестування свідчить, що місце в аудиторії не впливало на результати.

Показник, що мав важливе значення для успіху в тестуванні та на який вказують результати цьогорічного ЗНО, це те, на якому рівні в школі учасники тестування вивчали мову – рівні стандарту чи профільному.

Учасники, які в школі вивчали англійську мову на рівні стандарту, а не на профільному рівні, вказували на високу складність для них частини «Розуміння мови на слух». Дані аналізу підтверджують, що учасники тестування, які вивчали англійську на профільному рівні, мають вищі результати з аудіювання ніж ті, які вивчали цей предмет на рівні стандарту. Однак різниця в результатах, на думку фахівців, є природньою і зумовлена різним рівнем підготовки цих категорій учасників.

З докладнішим попереднім аналізом проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови можна ознайомитися на сайті УЦОЯО.

Нагадуємо, що наразі до регіональних центрів оцінювання якості освіти подано 65 апеляційних заяв щодо умов проведення тестування під час ЗНО з англійської мови. Якщо після розгляду скарг виявиться, що вони були обґрунтовані, учасникам дадуть можливість скласти тестування під час додаткової сесії ЗНО 4 липня.