A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник міністра обговорив з державним секретарем Міністерства освіти і науки Королівства Швеції підтримку українських дітей за кордоном

Опубліковано 27 квітня 2023 року о 19:20


Під час міжнародного саміту «International Summit on the Teaching Profession» відбулася зустріч заступника міністра Євгена Кудрявця з державним секретарем Міністерства освіти і науки Королівства Швеції Девідом Ліндбергом. Обговорили підтримку українських дітей, які навчаються в країнах Європейського Союзу, а також домовилися про майбутню співпрацю в межах підготовки фахівців з євроінтеграції та гармонізації освітніх програм ЄС та України. Такий діалог став можливим завдяки тому, що з 2023 року Швеція розпочала головування у Раді Європейського Союзу.

Нині багато українських дітей вимушено перебувають у країнах Європи, рятуючись від повномасштабної війни, та навчаються одночасно у двох освітніх системах – європейській та українській. Отже, потрібно шукати шляхи зменшення навантаження, щоб програма була посильною для здобувачів освіти, а діти не втрачали інтерес до навчання через перевтому і мали час для відпочинку. Під час зустрічі визначили можливі шляхи взаємодії та домовилися спільно працювати у напрямі зменшення навантаження. 

Євген Кудрявець презентував колегам зі Швеції пріоритетні напрями діяльності команди МОН України – створення безпечних умов для здобуття освіти, ефективне реагування на виклики війни, продовження реформ освіти. 

«Уряд та народ Королівства Швеції надає тривалу підтримку Україні під час повномасштабного вторгнення. Маємо розуміння спільних цілей та готовність допомагати від Міністерства освіти і науки Королівства Швеції», – повідомив заступник міністра.

Нагадаємо, відбулася зустріч Оксена Лісового з делегацією Групи друзів України в ЮНЕСКО.