A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулася зустріч Оксена Лісового із делегацією Групи друзів України в ЮНЕСКО

Опубліковано 26 квітня 2023 року о 15:40


Учора, 25 квітня 2023 року, відбулася зустріч міністра освіти і науки Оксена Лісового із делегацією Групи друзів України в ЮНЕСКО. Учасники обговорили налагодження сталої взаємодії з міжнародною коаліцією донорів та партнерів задля створення безпечного освітнього процесу, відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти та продовження реформування загальної середньої, професійної та вищої освіти.

«Безпека є нашим пріоритетом, тож нині ми докладаємо максимум зусиль, щоб створити необхідні умови для організації навчання в офлайн-форматі. Однак у тих випадках, коли це неможливо з безпекових причин, наше завдання – запровадити якісне онлайн-навчання. І ми дуже вдячні партнерам, які з цим активно допомагають», – зазначив Оксен Лісовий.

У 2022 році організація ЮНЕСКО продемонструвала потужну мобілізацію 25 членів Глобальної освітньої коаліції (GEC) для підтримки системи освіти України та усіх учасників освітнього процесу в Україні.

Завдяки допомозі ЮНЕСКО:

  • українські заклади освіти отримали 50 тис. хромбуків від Google;
  • українські заклади вищої освіти мають безкоштовний доступ до преміум-ліцензій Google з метою оптимізації навчального процесу у дистанційному форматі;
  • майже 60 тис. студентів отримали безкоштовні сертифікати для навчання на платформі «Coursera»;
  • створено онлайн-платформу для проведення Національного мультипредметного тесту та прозорого вступу до закладів вищої освіти України.

У найближчій перспективі заплановано перемовини про проведення НМТ для українських дітей за кордоном, наразі 31 країна підтвердила проведення основної сесії НМТ-2023.

У межах співпраці з ЮНЕСКО та за підтримки МОН реалізується низка спільних проєктів, зокрема за фінансової підтримки уряду Японії розробляється Програма подолання негативних наслідків для психічного здоров’я учнів, постраждалих від війни, та забезпечення для них психосоціальної підтримки. Ця діяльність відбувається у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки під патронатом першої леді України.

Нагадаємо, Оксен Лісовий і Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі обговорили співробітництво у сфері освіти та науки між країнами.