A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник Міністра Ігор Гарбарук долучився до урочистостей з нагоди 23-річчя створення НУ «Одеська юридична академія»

Опубліковано 08 грудня 2020 року о 17:55


Днями заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук здійснив робочу поїздку до Одеської області. Він долучився до урочистостей з нагоди 23-річчя створення Національного університету «Одеська юридична академія», взяв участь у відкритті двох інноваційних лабораторій та проінспектував один із гуртожитків закладу щодо дотримання правил пожежної безпеки.

«Багато університетів можуть говорити про хорошу матеріально-технічну базу, про викладацький склад, але все-таки, я вважаю, ключова відмінність Одеської юридичної академії в тому, що тут є велика ідея. Вона не лише освітня, а й в першу чергу духовна. Насправді, коли спілкуєшся з випускниками академії, ти бачиш їх не тільки як професіоналів своєї справи, а ти бачиш, що вони є особистостями. Це люди, які, дійсно, змінюють світ», – зазначив Ігор Гарбарук.

У межах урочистостей він взяв участь у відкритті двох інноваційних лабораторій на факультеті кібербезпеки та інформаційних технологій – лабораторії робототехніки та інформаційних технологій і спеціалізованої лабораторії «KeepSolid». 

У новому науковому просторі студенти будуть відточувати свої навички в 3D-моделюванні, конструюванні роботів, а також у створенні та функціонуванні комплексних систем захисту інформації. Приміщення обладнане спеціальною системою пропуску за безконтактними картками, яка ідентифікує всіх відвідувачів, надсилаючи повідомлення на телефон відповідальним за доступ. Майбутні фахівці з кібербезпеки планують розробити систему фіксації за допомогою розпізнавання осіб.

Факультет кібербезпеки та інформаційних технологій є одним із найкращих в університеті. Його створенню передувало відкриття Центру кібербезпеки та інформаційних технологій, а також IT-центру. Наразі ці аудиторії обладнані більш ніж 500 комп’ютерами, що є базою для підготовки за спеціальностями «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека» та «Комп’ютерні науки».

Також заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук проінспектував один із гуртожитків університету щодо дотримання правил пожежної безпеки й перевірив  наявність у коридорах планів евакуації та правил поведінки в разі надзвичайної ситуації, ознайомився з протипожежним забезпеченням гуртожитку.

Ігор Гарбарук, за дорученням очільника МОН Сергія Шкарлета, нагородив двох студентів закладу Гліба Кубрака і Олексія Могу грамотами Міністерства освіти і науки України за мужність і оперативність у боротьбі з пожежею, що сталася минулого тижня в одній із кімнат гуртожитку. Завдяки хлопцям вдалося не допустити подальшого поширення вогню на сусідні кімнати й коридори.

Довідково.

Сьогодні в Національному університеті «Одеська юридична академія» навчається близько 15 тис. студентів, працює 2,5 тис. викладачів та співробітників, 12 членів-кореспондентів Національної академії правових наук України, понад 1,5 тис. професорів, доцентів, докторів і кандидатів юридичних наук. У ЗВО діє 5 спеціалізованих рад із захисту кандидатських і докторських дисертацій. 

НУ «ОЮА» є членом Європейської асоціації університетів, Європейської організації публічного права, Асоціації європейських юридичних факультетів та багатьох інших міжнародних організацій.

Нагадаємо, очільник МОН Сергій Шкарлет відвідав Київський національний університет технологій та дизайну, який нещодавно святкував своє 90-річчя.