A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Запровадження пілотного проєкту центрів підтримки студентів у закладах вищої освіти

Опубліковано 29 лютого 2024 року о 14:30


Міністерством освіти і науки України запроваджується проєкт у закладах вищої освіти з утворення та функціонування центрів підтримки студентів.

До пілотного проєкту долучилися Криворізький державний педагогічний університет, Навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут», Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, Західноукраїнський національний університет, Маріупольський державний університет, Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, Український католицький університет, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Протягом 2024 року в межах пілотного проєкту буде розроблена методологія запуску та роботи центрів підтримки студентів для залучення інших закладів освіти.

Такі установи створюють у межах Порядку організації інклюзивного навчання в закладах вищої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 635. Вони функціонуватимуть для:

  • забезпечення консультування та методологічної підтримки щодо доступності, відповідності та прийнятності освітніх програм для всіх учасників освітнього процесу;
  • моніторингу та організації доступності під час вступу та складання іспитів із використанням усіх необхідних технічних засобів;
  • інформаційної доступності навчальних та організаційних матеріалів.

Наказ МОН № 75 «Про запровадження пілотного проєкту в закладах вищої освіти з утворення та функціонування центрів підтримки студентів» від 23.01.2024 затверджено на виконання заходів із реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2023 року, затвердженого постановою КМУ від 25 квітня 2023 року № 372-р. Стратегію розроблено за ініціативою першої леді Олени Зеленської.