A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Як використовувати азот з максимальною користю для людства: на базі ОНУ завершився міжнародний семінар

Опубліковано 03 червня 2019 року о 17:40

Як раціонально використовувати азот у Східно-Європейському регіоні, які небезпеки несе ця речовина і чи потрібно використовувати її під час виготовлення добрив. Ці та інші теми обговорили понад півсотні вчених та представників державних і неурядових організацій під час семінару в Одеському національному університеті ім. І. Мечникова.

У межах зустрічі учасники зауважили, що азот є складником багатьох продуктів життєдіяльності людини. Приміром, більше 50% повітря, яке видихає людина - це з'єднання азоту. Разом з тим, азот успішно використовується в таких галузях як агросектор, гірнича справа тощо.

“Про більшість проблем, пов'язаних із забрудненням довколишнього середовища, ми знаємо окремо: про забруднення води та повітря, зміну клімату. Однак тепер ми говоримо про це як про взаємопов'язані явища. Коли ми звели докупи всі ці знання, то зрозуміли, що азот є цінним ресурсом, і якщо його правильно використовувати, ми зможемо допомогти всьому світові”, - розповів головний координатор проєкту Марк Саттон.

Серед спікерів семінару - профільні фахівці з Великобританії, Данії, Молдови, Румунії, а також представники Чорноморської комісії та ОБСЄ. Учасником заходу, зокрема, став гендиректор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

“Мені приємно відзначити, що команда українського вишу є частиною цього проєкту. Обговоренням цього питання в Україні ніхто не займався. Ми повинні організувати системне навчання, тому Міністерство прийняло рішення брати участь в цьому проєкті”, - резюмував Дмитро Чеберкус.

Організаторами семінару є Міністерство освіти і науки та Одеський національний університет ім. І. Мечникова.

Нагадаємо, що команда ДНУ створила та випробувала твердопаливну ракету.