A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Визначено проекти, над якими українські та австрійські науковці спільно працюватимуть у 2019-2020 роках

Опубліковано 25 вересня 2018 року о 17:30

10 спільних українсько-австрійських науково-дослідних проектів затверджені для реалізації на 2019-2020 роки. Відповідне рішення було прийнято під час Восьмого засідання українсько-австрійської Спільної Комісії з питань науково-технічного співробітництва, що відбулася в МОН України.

Українську делегацію очолив Максим Стріха, заступник Міністра освіти і науки України, австрійську – Крістіан Аутенгрубер, керівник відділу культурних та науково-технічних угод Федерального міністерства Європи, інтеграції та закордонних справ Австрійської Республіки.

Так, науковці з двох країн працюватимуть над проектами щодо поводження з небезпечними побутовими відходами, пошуку нових підходів до лікування метастатичних пухлин, впливу порушень у лісах Чорнобильської зони тощо. Повний перелік проектів можна переглянути тут. З української сторони в дослідженнях братимуть участь представники як інститутів НАН, так і закладів вищої освіти.

Під час засідання також було розглянуто та затверджено Робочу програму з науково-технічного співробітництва на період 2019 – 2020 років.

Нагадуємо, що раніше Україна та Білорусь домовилися про пріоритети в науковій співпраці та планують 1 жовтня оголосити конкурс спільних проектів