A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулися Всеукраїнські змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту

Опубліковано 30 квітня 2023 року о 15:10


Протягом березня – квітня 2023 року Український державний центр позашкільної освіти спільно з ГО «Федерація авіамодельного спорту України» провів Всеукраїнські відкриті змагання юніорів з авіамодельного спорту, у яких узяли участь 120 вихованців закладів позашкільної освіти Києва та Дніпропетровської, Запорізької, Закарпатської, Кіровоградської, Київської, Сумської, Чернігівської областей. Також до заходів долучилися авіамоделісти з Франції та Польщі.

Юніори змагалися у класі моделей літаків F-1-N (вільнолітальні моделі) для польотів у закритих приміщеннях. Це найпростіші моделі, вивчення яких дозволяє дітям зрозуміти основні принципи роботи авіаційних пристроїв. Виготовляючи моделі, діти освоюють первинні навички майстрування руками, розвивають дрібну моторику, пізнають основи конструювання.

Цьогорічні змагання проходили у змішаному форматі: заклади позашкільної освіти, у яких дозволено офлайн-навчання, проводили міські та обласні турніри в очному форматі, залікові польоти відбувалися у спортивних залах. Школярі, які брали участь у змаганнях онлайн, присилали на розгляд суддівської колегії польотні протоколи і відеофайли, за якими здійснювалося оцінювання. Такий формат дозволив залучити більшу кількість учасників, порівняно з минулими роками. Зокрема, зросла кількість дівчат-учасниць.

Перше місце у загальному заліку посіла команда КПНЗ «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Металургійного району» Криворізької міської ради (Дніпропетровська область), друге – авіаконструктори-початківці з ПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району» Запорізької міської ради (Запорізька область), третє – вихованці КПНЗ «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді». Переможці змагань отримали дипломи, медалі та командні кубки.

Нагадаємо, за підтримки ЄС та Республіки Корея ЮНІСЕФ передав українським школярам 10 тис. планшетів і ноутбуків.