A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулася зустріч міжміністерської робочої групи з питань дітей та збройних конфліктів

Опубліковано 16 квітня 2024 року о 13:00


Минулого тижня відбулася зустріч на найвищому рівні міжміністерської робочої групи з питань дітей та збройних конфліктів та очільників структур і агенцій ООН в Україні стосовно результатів виконання Спільного превентивного плану щодо запобігання та подолання грубих порушень проти дітей в результаті збройної агресії російської федерації проти України. Зустріч відвідала заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова.

Головували на спільній зустрічі радниця — уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, національна координаторка з питань дітей та збройних конфліктів Дар’я Герасимчук та очільник представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, співголова Національної групи з моніторингу та звітності ООН Мунір Мамедзаде.

Дар’я Герасимчук подякувала всім членам Міжміністерської робочої групи та очільникам структур та агенцій ООН в Україні і зазначила: «Усе те, про що ми говоримо й звітуємо сьогодні, відображається на житті українських дітей, яких ми захищаємо. Сьогоднішній діалог — це не лише можливість обговорити вже зроблене та досягнуте, але й запланувати наступні спільні кроки».

Під час вступного слова представник Дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде зауважив, що «ЮНІСЕФ високо оцінює прогрес уряду України в упровадженні Спільного превентивного плану та готовий продовжувати підтримувати урядові зусилля щодо запобігання та припинення серйозних порушень щодо дітей під час війни, що триває».

Діяльність за механізмом «Діти та збройні конфлікти» є частиною впровадження затвердженого Президентом Володимиром Зеленським плану Bring Kids Back UA.