A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН і DREAM провели низку воркшопів для громад щодо подання проєктів для фінансування укриттів

Опубліковано 16 квітня 2024 року о 19:15


Міністерство освіти і науки спільно з командою Міністерства відновлення завершили серію воркшопів для українських регіонів про те, як працювати з екосистемою DREAM. Цього року платформа є ключовим інструментом для подання проєктів на отримання державної субвенції на укриття та харчоблоки в закладах загальної середньої освіти.

За два тижні проведення вебінарів долучилися понад 2,5 тисячі представників громад і обласних адміністрацій з 23 областей України. Учасники дізналися про переваги й можливості екосистеми DREAM, як користуватися платформою та подати проєкти на отримання субвенції. 

Загалом із платформою вже працюють 815 органів влади та місцевого самоврядування (громади, обласні адміністрації, центральні органи виконавчої влади). Станом на 16 квітня в систему внесено 79 проєктів на облаштування укриттів у закладах освіти, які, за попередніми оцінками, можуть претендувати на фінансування коштом субвенції. 

Цього року МОН стало першим міністерством, яке використовує екосистему DREAM для розподілу фінансування на облаштування безпечних освітніх просторів. 

Усі проєкти в DREAM створюють у зручному структурованому форматі, що дозволяє громадам подати заявку за кілька кліків, а МОН — в автоматичному режимі отримати перелік проєктів. 

Також систему можуть використовувати представники ОВА, щоб переглянути всі проєкти та надати комісії МОН свій перелік пріоритетних з огляду на стратегічне бачення розвитку регіону та безпекову ситуацію. 

Детальніше про новий механізм отримання субвенції — за покликанням

У 2024 році субвенцію спрямовують лише для закладів загальної середньої освіти, які працюють за дистанційною та/або змішаною формою навчання.

Громади, які не отримають субвенцію цього року, зможуть отримати кошти в наступному році або залучити фінансування з інших джерел, наприклад, від партнерів із розвитку або інвесторів завдяки публікації даних про проєкти в екосистемі DREAM.

Зараз команди МОН і DREAM продовжують навчати і надавати консультації та підтримку регіонам на всіх етапах. Зокрема, за кожною областю закріплений менеджер, який працює з громадами й обласними адміністраціями впродовж усього періоду подання заявок.

Базові інструкції щодо реєстрації та подання заявки на платформу можна переглянути за покликанням.

Довідково. 1 квітня Міністерство освіти спільно з міністерством відновлення презентувало проєкт «Школа офлайн». Її головна мета — забезпечити якнайбільше дітей, які навчаються дистанційно, якісною очною освітою, але виключно за умови створення безпечних освітніх просторів.