A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Відбулась стратегічна сесія щодо надання послуг дітям із психічного здоров’я

Опубліковано 01 листопада 2022 року о 17:00


У межах роботи над Національною програмою психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованою Оленою Зеленською, відбулась стратегічна сесія за участю Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, фахівців із психічного здоров’я, представників міністерств і відомств, місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій та бізнесу. 

«Наш обов’язок – захистити не лише фізичне, а й психічне здоров’я наших дітей. Не можна допустити, щоб тягар пережитого зламав їхнє майбутнє.Уже сьогодні їх необхідно підтримати психологічно й забезпечити таку підтримку стільки, скільки буде потрібно. І це – ключове завдання нашої Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», – зазначила Олена Зеленська. 

Захід організований Представництвом ЮНІСЕФ в Україні спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я та присвячений розробленню моделей послуг із психічного здоров’я та психосоціальної підтримки для дітей і підлітків. 

«Важливо, що окрім створення власне системи послуг, ініціатива першої леді сприяє формуванню культури піклування про психічне здоров’я дорослих і дітей. Ми в ЮНІСЕФ хочемо, щоб люди в Україні, тим паче під час війни, не нехтували своїми переживаннями, зважали на емоційний стан дітей, навчалися технік самодопомоги, мали змогу звернутися по якісну і доступну психологічну та психосоціальну підтримку, не соромилися й не вагалися робити це», – зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. 

Учасники стратегічної сесії проаналізували різні сфери, які так чи інакше пов’язані з дітьми, і розглянули варіанти їхнього поєднання задля створення комплексної системи піклування про психічне здоров’я молодшого покоління. У групах учасники опрацювали такі питання: 

  • оптимальні способи надання допомоги й підтримки;
  • «маршрути» для отримання послуг;
  • роль родини, школи, громади, психологів, лікарів та бізнесів у цих процесах.

Нагадаємо, раніше розповідали про важливі кроки для підтримки дитини під час повітряних тривог.