A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти відділу комп’ютерних технологій Чернівецького національного університету стали переможцями престижного міжнародного конкурсу «Hard & Soft»

Опубліковано 01 червня 2016 року о 13:04

Команда відділу комп’ютерних технологій Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича  здобула перемогу на 23-му міжнародному студентському ІТ-конкурсі «Hard & Soft», якій відбувався у Сучавському університеті «Штефан чел Маре» (м.Сучава, Румунія) з 16 по 21 травня. До складу команди ЧНУ увійшли студенти О. Астахов, В. Бранашко, С. Даскалеску, Д. Стасюк, тренери О.О. Пшенічний., О.Ю. Рощупкін та керівник команди В.Г.Фратавчан.

Темою цьогорічного етапу конкурсу була «Internet for Things – Home Hab» («Інтернет для речей – домашній хаб»).  Завданням конкурсу стало створення багатофункціонального портативно-стаціонарного апаратно-програмного комплексу з дистанційним спостереженням та керуванням в мережі Інтернет із застосуванням сучасних засобів комунікації (смартфонів та планшетів). Тема конкурсу була оголошена при відкриті конкурсу,  а завдання виконувалась протягом чотирьох конкурсних днів. Цього року у конкурсі брали участь п’ятнадцять команд з університетів України, Румунії, Молдови, Сербії та Німеччини.

Авторитетне міжнародне журі, до складу якого увійшли науковці та інженери з різних країн Європи – високо оцінили професіоналізм та компетентність наших студентів, продуманість, функціональність та завершений вигляд створеного проекту і присудило нашій команді переможне перше місце.

Отриманий результат є свідченням того, що студенти відділу комп’ютерних технологій  ІФТКН  ЧНУ отримують професійну підготовку та компетенції, які відповідають найвищим європейським та світовим стандартам.