A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд ОАЕ передав майже 5 000 ноутбуків для українських школярів

Опубліковано 11 квітня 2024 року о 12:30


Усі цифрові пристрої будуть розподілені між учнями 5–11 класів із вразливих категорій Сумської, Дніпропетровської та Донецької областей у межах Коаліції девайсів — об’єднання організацій, бізнесу, урядів і меценатів для учнів та освітян.

«Найбільшу потребу в девайсах (понад 3 000) Фундація Олени Зеленської разом із МОН та Мінцифрою цього разу закриває на Сумщині. Конотопський, Шосткинський, Сумський, Охтирський — ті райони, які зараз щоденно потерпають від обстрілів та де діти вимушені навчатися тільки онлайн. Дати можливість учням вчитися попри війну — головна мета нашої Коаліції девайсів. Дякую уряду Об’єднаних Арабських Еміратів за постійну підтримку української освіти», — розповідає Ніна Горбачова, директорка Фундації.

На сьогодні майже 300 тисяч українських школярів не мають доступу до освіти через відсутність ноутбука чи планшета.

«Нова партія пристроїв для українських школярів — результат роботи Коаліції девайсів. Наш план до кінця 2024 року: 100 тисяч гаджетів для учнів і 30 тисяч — для вчителів. Спільними зусиллями держави, міжнародних партнерів та благодійних фондів відновлюємо доступ до освіти для кожної дитини, яка нині, через війну, не має змоги здобувати освіту», — зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

За час діяльності Коаліції девайсів вже вдалося залучити від партнерів майже 50 тисяч ґаджетів для навчання.

Розвиток та підтримка української освіти — незмінний пріоритет Фундації Олени Зеленської, МОН і Мінцифри. План до кінця 2024 року: передати 100 тисяч пристроїв учням і 30 тисяч — учителям.