A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Рівному відбувся завершальний регіональний форум у межах реформи шкільного харчування

Опубліковано 10 квітня 2024 року о 19:25


Форум у Рівному підсумував масштабну роботу Проєктного офісу реформи шкільного харчування — щодо її каскадного впровадження в усіх регіонах України у 2023–2024 роках. За цей час було проведено 19 регіональних форумів, у яких узяли участь 2807 офлайн-учасників із 1213 органів управління освітою, 1194 громад та 100 районних військових адміністрацій.

Упродовж 5 дискусійних панелей 16 спікерів обговорювали розвиток реформи шкільного харчування в Україні та презентували різні аспекти її впровадження.

Завдяки спільним зусиллям на державному та місцевому рівнях було досягнуто значних результатів:

  • бюджети громад збільшили видатки на харчування учнів 1 – 4 класів і пільгових категорій;
  • у 2024 році кількість учнів, охоплених програмою харчування від Всесвітньої продовольчої програми ООН, зросла до 102 тисяч;
  • триває модернізація шкільних харчоблоків, обладнання базових та опорних кухонь, будівництво фабрик-кухонь;
  • здійснюється навчання команд шкільних кухарів, керівників закладів освіти, уповноважених і фахівців із публічних закупівель, медичних і дієтичних сестер. Станом на сьогодні онлайн-курс «Прометеус» щодо практичних аспектів вимог харчового законодавства пройшли 49 478 освітян.

«Реформа шкільного харчування стала насправді всеукраїнською, об'єднавши зусилля на державному та місцевому рівнях. Ми пишаємося досягнутими результатами і впевнені, що спільними зусиллями продовжимо трансформацію системи шкільного харчування задля забезпечення українських дітей якісним, збалансованим та здоровим харчуванням», — зазначив Андрій Сташків, заступник міністра освіти і науки України.

МОН висловлює вдячність усім учасникам та партнерам за плідну співпрацю і віру в успішне впровадження реформи шкільного харчування в Україні.