A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У новий навчальний рік з новою фізичною культурою: Чернігівська область отримала спортивний інвентар

Опубліковано 03 вересня 2022 року о 10:30


У межах Меморандуму про співпрацю з міжнародним благодійним фондом «Parimatch Foundation» продовжуємо оснащувати заклади освіти сучасним спортивним інвентарем за програмою «Нова фізична культура».

Сьогодні привітати дітей з новим навчальним роком до Чернігова приїхали заступник Міністра освіти і науки України, керівник Комітету фізичного виховання МОН, представник Інституту модернізації змісту освіти, представники Parimatch Foundation разом із представниками Чернігівської обласної військової адміністрації та Управління освіти та науки Чернігівської ОВА. 

«1 вересня в українських школах розпочався новий навчальний рік, але, на жаль, не всі учні змогли сісти за парти, як у мирний час. Війна внесла свої корективи: розбомблено заклади освіти, спортивні майданчики, знищено як матеріально-технічну базу, так і спортивний інвентар. Сьогодні відновити все державними коштами немає змоги. Тому ми сподіваємося на підтримку наших партнерів. Parimatch Foundation допомагає українським дітям зі спортивним інвентарем, здійснює підтримку і в інших напрямах. Усі ми прагнемо, щоб учні мали міцне здоров'я, були веселими та здобували якісну освіту в безпечних умовах. Такі заходи надзвичайно потрібні. Дякуємо кожному!»,  зазначив заступник Міністра освіти і науки України Олексій Шкуратов. 

Передавання спортивного інвентарю відбулося з нагоди початку навчального року на чернігівському стадіоні «Юність». Загалом сучасне спортивне обладнання передали 35-ти закладам освіти Чернігівщині.

На стадіоні обладнали локації для проведення спортивних активностей з учнями закладів загальної середньої освіти. Тренери від кожного закладу освіти організовували активності з використанням спортивного інвентарю. Також під час відкриття пройшов символічний забіг «Шаную воїнів — біжу для Перемоги!». Участь узяли всі присутні. 

Протягом року заклади освіти будуть укомплектовуватися спортивним інвентарем, яке необхідне для впровадження нової модульної системи НУШ. 

У межах програми «Нова фізична культура» вже було закуплено 300 спортивних наборів на загальну суму понад 3 млн грн, які розподілили між закладами освіти у містах і селах, що найбільше потребували допомоги з обладнанням. Регіони, що вже отримали спортивний інвентар: Львівська, Тернопільська, Дніпропетровська, Чернігівська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Миколаївська, Чернівецька, Рівненська, Вінницька, Полтавська, Кіровоградська, Одеська, Волинська, Хмельницька, Черкаська, Житомирська, Сумська та Київська області.

Один набір спортивного інвентарю може забезпечити дозвілля та рухову активність від 50 до 100 дітей. У набір входить спорядження для занять різними видами спорту: футболом, баскетболом, гандболом, волейболом, бадмінтоном, шахами, шашками, дартсом. 

Фонд системно працює зі школами, яким надає підтримку та оснащення матеріально-технічної бази, а саме – спортивне обладнання. Також додатково надає методичну підтримку та проводить навчання для вчителів фізичної культури.

«Від імені нашого Фонду хочу привітати всіх батьків та дітей з початком нового навчального року. Попри всі труднощі, заклади освіти продовжують працювати, діти продовжують навчатись, і для кожного з нас – це теж крок до великої перемоги. Життя превалює над війною, і ми творимо майбутнє кожного дня через внесок у наших дітей. Ми готові й надалі підтримувати заклади освіти та педагогів, допомагаючи в реалізації навчальних програм. Для нас важлива співпраця з Міністерством освіти і науки України, в межах якої ми спільно підходимо до переформатування освітнього процесу відповідно до умов сьогодення», зазначив директор представництва міжнародного благодійного фонду «Parimatch Foundation» в Україні Вадим Місюра.

Крім програми «Нова фізична культура», в Чернігівській області вже функціонує програма «Спортивний наставник» в місті Ічня. Також готується до запуску освітній курс «Кризова психологічна допомога» для психологів ІРЦ, які працюють з сімʼями та дітьми, що мають травматичний досвід, спричинений наслідками війни. Проєкт реалізовано у співпраці з експертами Ізраїльської коаліції травм при підтримці Департаменту освіти і науки Чернігівської ОВА. Мета проєкту – поділитися з українськими психологами дієвими техніками кризової допомоги, що необхідні в роботі з особами різних вікових категорій під час війни.