A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН відбулася робоча зустріч щодо реалізації Програми екстреного відновлення між урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва

Опубліковано 12 квітня 2023 року о 16:40


Сьогодні, 13 квітня 2023 року, за участю заступника міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитра Завгороднього відбулася зустріч із постійним представником Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Сатоші Сугімото та старшим заступником генерального директора, департаменту Близького Сходу та Європи Хідея Кобаясі.

Головна мета зустрічі – обговорити стан реалізації освітнього компоненту грантової програми «Невідкладне покращення обладнання для надання освітніх послуг», згідно з якою українські заклади освіти отримають сучасне цифрове обладнання від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

«Майже 11 млн доларів виділяє японський уряд на обладнання для цифрових освітніх центрів у закладах освіти. Провели ще одну зустріч із партнерами і обговорили наступні кроки проєкту та можливості збільшити обсяги допомоги. Цифрові освітні центри активно фінансуються донорами з усього світу і дозволяють дітям долучитися до онлайн-навчання, а також додаткових очних активностей, позашкільних занять, індивідуальних консультацій, психологічного супроводу тощо. За підтримки уряду Японії будуть закуплені ноутбуки, планшети, проектори, генератори та інше обладнання, яке буде передано закладам освіти тих областей, де діти навчаються переважно у дистанційному форматі», – зазначив Дмитро Завгородній.

Нині ведеться робота з укладення необхідних угод, а також напрацьовуються критерії та вимоги до закладів освіти, які можуть отримати необхідне обладнання для оснащення цифрових освітніх центрів.

Нагадаємо, в Україні створили нову платформу для українських учених.