A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ХНУМГ покращать підготовку фахівців з нафтогазової промисловості - розпочато проект з профільним підприємством та закордонним вишем

Опубліковано 17 квітня 2018 року о 14:41

Модернізація навчальних програм, поглиблене вивчення професійної англійської та орієнтація на запити роботодавців. Ці напрями увійшли до проекту, який реалізуватимуть у Харківському національному університеті міського господарства імені О. Бекетова разом з компанією “Нафтогаз України” та Технологічним інститутом Південної Альберти (Канада).

Проект з розвитку та впровадження сучасних спеціалізацій нафтогазової галузі планують втілити найближчим часом. Вже з вересня розпочнеться набір студентів на англомовні програми навчання. Викладання предметів англійською буде проходити паралельно з викладанням інших освітніх програмам.

На початкових курсах студенти вивчатимуть професійну англійську за вибором: це не вплине на вартість навчання, проте студенти попередньо здаватимуть тест на знання іноземної мови та предметної галузі. Розробкою англомовних навчальних програм займатимуться викладачі вишу спільно з канадськими партнерами.

Наразі у межах проекту вже працюють над оновленням навчальної програми за спеціальністю «Нафтогазова інженерія та технології». Крім того, для студентів цього напряму у виші відкрили дві лабораторії: «Лабораторія транспортування нафти і газу» та «Лабораторія видобування та підготовки нафти і газу».