A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Франції обговорили можливі моделі міжнародного науково-технічного співробітництва країн ЄДП із країнами інших континентів

Опубліковано 24 квітня 2023 року о 17:30


Про можливі моделі співпраці країн Європейського дослідницького простору з країнами Африки йшлося під час семінару з питань глобального підходу до наукового співробітництва у Парижі 18-19 квітня 2023 року.

«Ми гарантуємо стійкість євроінтеграційного курсу України. Українці платять надвисоку ціну – своє життя – за збереження нашого європейського майбутнього та недопустимість співпраці із вченими рф, які підтримали дії їхнього політичного керівництва. Вдячний представникам європейських країн за допомогу у сфері науки та інновацій, зокрема в межах інструментів програми «Горизонт Європа», – зазначив керівник експертної групи з питань інтеграції МОН Григорій Мозолевич.

На заході шість команд представили пропозиції: від проєктів співпраці з країнами, що відповідають одній мовній групі, до проєктів співпраці за окремими актуальними для Африки науковими напрямами, зокрема охорони здоров’я, боротьби з наслідками епідемій тощо.

Під час семінару також відбувся 7-й форум Європейського дослідницького простору з глобального підходу, під час якого обговорено питання можливої співпраці з Китаєм, Австралією та Бразилією. Представники Австралії та Бразилії висловили зацікавленість у виконанні спільних наукових та інноваційних проєктів, зокрема за моделлю, яка використовується в межах програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Під час окремої панелі «Глобальний підхід та наукова дипломатія» обговорили питання актуального геополітичного контексту співпраці країн ЄДП з третіми країнами.

Нагадаємо, Євген Кудрявець обговорив питання двосторонньої співпраці в галузі освіти і науки з послом ПАР в Україні.