A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Таємні історії маленьких і великих перемог» – українська збірка терапевтичних аудіоказок

Опубліковано 20 жовтня 2022 року о 15:15


Міжнародний благодійний фонд «Parimatch Foundation» презентує українськомовну збірку дитячих аудіоказок. Проєкт спрямований підтримати українських дітей, що постраждали від російської агресії.
Ідея проєкту з’явилась у період воєнної ескалації на території України та об’єднала однодумців, які стали партнерами проєкту, а саме видавництво «Книголав», першу українську аудіокнигарню «АБУК» та міжнародний медіасервіс «MEGOGO».

«Таємні історії маленьких і великих перемог» – це збірка оповідань із терапевтичним ефектом для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Авторка казок – дитяча письменниця Таня Стус, ілюстраторка – Марта Кошулінська, голос проєкту – співачка Alyosha. Дитяча психологиня Світлана Ройз перевірила історії на нетравматичність для дитячої психіки.

«Терапія казкою – це можливість, перебуваючи у безпечному просторі, торкнутися складних тем та «вивести» їх на поверхню. В будь-який момент можна зупинити казку, щоб дистанціюватись від того, що зараз недоречно чи занадто вразливо. Усі історії обережно вибудовані, аби слухання та читання книги було безпечним і терапевтичним», – розповідає дитяча психологиня Світлана Ройз.

Безкоштовно послухати аудіокнигу можна на платформі «АБУК», у розділі «Аудіо» в мобільному застосунку MEGOGO на смартфонах на базі «iOS» та «Android», а також в автомобілях із аудіосистемою «Android Auto» та «Apple CarPlay».

За ініціативи та сприяння Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation збірка оповідань казкотерапії для дітей була реалізована в межах програми Фонду «Mental Health», що спрямована на психологічну підтримку українських дітей, які постраждали внаслідок російської агресії.