A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет взяв участь у відкритті навчально-практичного центру в Одеському професійному ліцеї будівництва та архітектури

Опубліковано 09 лютого 2023 року о 17:55


У межах робочої поїздки до Одещини Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури, де відбулося відкриття навчально-практичного центру реставраційних технологій та декору. 

Створення Центру забезпечить якісну підготовку кваліфікаційних кадрів, надасть рівний доступ до сучасної освіти здобувачам освіти, незалежно від місця їхнього проживання, сприятиме творчому розвитку педагогів професійного навчання.

Також Центр стане платформою для співпраці ліцею, місцевих органів влади та роботодавців, на якій упроваджуватимуть компонент соціального партнерства. Здобувачі освіти зможуть набути досвіду та матимуть гарантоване робоче місце.

Під час щорічного звернення в Європарламенті Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала оголосити 2023 рік Європейським роком навичок, аби більше зосередитися на інвестиціях у розвиток робітничих професій та підвищення кваліфікації фахівців.

«Україна підтримує цю ініціативу, навіть в умовах воєнного стану ми робимо усе можливе, аби профтехосвіта відповідала світовим стандартам», - зазначив Сергій Шкарлет.

Розвиток професійної компетенції, підвищення професійної мобільності, конкурентоздатності, творчості майбутніх кваліфікованих робітників, опанування найсучасніших технологічних процесів, інформаційних технологій – це все надає НПЦ в Одеському професійному ліцеї будівництва та архітектури.

«Найкращою інвестицією завжди був і буде внесок в освіту, адже знання – це про майбутнє. Сьогодні для України надважливо підготувати висококваліфікованих фахівців, адже саме вони відбудовуватимуть нашу державу», - наголосив Міністр. 

Нагадаємо, МОН, ЮНІСЕФ і портал «Дія.Цифрова освіта» запускають освітній серіал «Бути поруч» про підтримку психічного здоров’я.