A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 6 тис. ноутбуків та спортивне спорядження передано до закладів освіти Одещини

Опубліковано 09 лютого 2023 року о 14:25


Сьогодні, 9 лютого 2023 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет з робочим візитом перебуває в Одесі.

У межах візиту відбулося передавання понад 6 тис. ноутбуків закладам освіти Одещини.

Протягом 2022 року завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України з компанією «Google» та ЮНЕСКО як продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» Одеська область отримала сучасні ноутбуки Chromebook у кількості 2061 одиниця.

За сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проєкту «Цифровий актив для України» компаній «HP» та «Microsoft» педагоги Одещини отримали сучасні ноутбуки у кількості 4020 одиниць.

Також Міністр разом з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним передали 46 одиниць спортивного спорядження для дитячо-юнацьких спортивних шкіл Одещини та закладів загальної середньої освіти (НУШ). 

Кожен із наборів містить спортивний інвентар, який передбачений для забезпечення фізкультурно-оздоровчих та рухових активностей груп до 90 дітей.

Сергій Шкарлет нагадав, що наш партнер ЮНІСЕФ допоміг з обладнанням понад 1 тис. укриттів в закладах освіти, у виданні підручника з математики для 5 класу «Нової української школи», який було видано накладом 475,5 тис. примірників. 

«Щиро вдячний Мурату Шахіну та всім партнерам за потужну і постійну підтримку в такий складний для України час», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Нагадаємо, близько 85 тис. планшетів отримали освітяни та здобувачі освіти.