A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет обговорив з координатором проєктів ОБСЄ в Україні реалізацію спільних ініціатив

Опубліковано 14 березня 2023 року о 16:00


Сьогодні, 14 березня 2023 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся зі спеціальним представником головування – координатором проєктів ОБСЄ в Україні, послом Генріком Вілладсеном для обговорення питань співпраці.

«Разом з організацією ОБСЄ працюємо над тим, щоб система освіти України була спрямована на якісне навчання, яке ґрунтується на правах людини у вищій, юридичній та шкільній освіті», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Минулого року нам вдалося реалізувати низку проєктів. Серед них:

  • організація вебінарів із найактуальніших правових питань в умовах воєнного стану, у яких узяли участь понад 13 тис. осіб; 
  • підвищення кваліфікації освітян – 46 учителів, зокрема внутрішньо переміщених, здобули нові знання та інструменти з викладання тем щодо прав людини та, як наслідок, – розробили власні освітні заходи для колег та школярів; 
  • проведення Міжнародного онлайн-форуму «Забезпечення якості вищої освіти в умовах війни», під час якого обговорили питання впливу збройного конфлікту на освітній процес та основні складнощі під час організації навчання в умовах війни. 

Наступний спільний проєкт – «Сприяння підходам, заснованим на правах людини, у вищій, юридичній та шкільній освіті».

У межах проєкту у вересні цього року заплановано пілотування єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів магістерського рівня вищої освіти за спеціальностями з права та міжнародного права. У грудні – відбудеться повноцінне проведення цього іспиту. 

Завдяки підтримці колег ОБСЄ упевнений, що ми зможемо привернути більше уваги до важливості вдосконалення знань у сфері юридичної освіти. Адже увага до прав людини гарантує, що освіта – це не лише навчання, а й розвиток навичок, необхідних для відстоювання гідності та прав кожної людини.

Посол Генрік Вілладсен підкреслив, що для ОБСЄ не було жодних сумнівів щодо продовження підтримки України. Понад 50% країн-членів ОБСЄ надають фінансову підтримку для діяльності організації в України під час воєнного стану. Крім того, співпраця має практичні результати та є дуже важливою в умовах євроінтеграції.

Нагадаємо, на Урядовому порталі оприлюднено Державну антикорупційну програму, яка є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025.