A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН підписало меморандум про співпрацю з громадською спілкою «Асоціація інсталяторів інженерних систем»

Опубліковано 14 березня 2023 року о 12:10


Міністерство освіти і науки підписало меморандум про співпрацю з громадською спілкою «Асоціація інсталяторів інженерних систем». Метою співпраці є сприяння розвитку системи професійної освіти, підвищення рівня підготовки фахівців-інсталяторів, а також розвиток державно-приватного партнерства. Документ підписано 6 березня 2023 року.

Співпраця відбуватиметься щодо 4 ключових напрямів:

  1. Розроблення та оновлення освітніх стандартів із  професій, пов’язаних з монтажем та обслуговуванням сантехнічного, теплоенергетичного, кліматичного, водопровідного та вентиляційного обладнання.
  2. Розроблення та оновлення освітніх програм підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації фахівців для галузі монтажу та обслуговування сантехнічного, теплоенергетичного, кліматичного, водопровідного та вентиляційного обладнання з урахуванням потреб підприємств у таких працівниках. 
  3. Реалізація заходів, спрямованих на впровадження нової професії «Інсталятор інженерних систем».
  4. Організація та проведення спільних заходів (конференцій, круглих столів, семінарів, конкурсів, тренінгів, майстер-класів) з метою обміну знаннями та досвідом роботи, просування та популяризації професійної освіти.

Нагадаємо, що Програма ЄС «EU4Skills: кращі навички для України» продовжує допомагати Україні створювати сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти.