A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН залучає молодь до розвитку науки й освіти в Україні

Опубліковано 15 березня 2023 року о 10:35


Учора, 14 березня 2023 року, у Міністерстві освіти й науки України відбулася зустріч з молоддю для проходження стажування на базі директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик. 

Основна мета стажування – залучити молодих мотивованих та амбітних спеціалістів до роботи на державній службі, ознайомити зі специфікою діяльності Міністерства та набути досвід в апараті виконавчого органу влади. 

Державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін під час зустрічі зазначив, що нам важливо відкрити двері кабінетів, аби залучити здобувачів освіти до генерації нових освітніх реформ.

На ній були присутні здобувачі освіти з Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського університету імені Бориса Грінченка, Державного торговельно-економічного університету, Національного авіаційного університету.

Молодь виявила бажання брати участь у розвитку науки й освіти в Україні, просувати сучасні ідеї, погляди й сприяти трансформації освіти на краще. Стажистам запропонували взяти участь за напрямами діяльності:

  • координація політик у сферах європейської та євроатлантичної інтеграції в межах компетенції МОН;
  • координація залучення, використання та моніторинг міжнародної технічної допомоги за програмами та проєктами, бенефіціаром та/чи реципієнтом яких є МОН;
  • взаємодія з Апаратом Ради національної безпеки і оборони України щодо санкційної політики усфері освіти і науки;
  • координація нових проєктів та ініціатив МОН, Державної служби якості освіти та підвідомчих закладів та установ у сфері освіти і науки; співпраця та комунікація з органами учнівського та студентського самоврядування;
  • інформаційний, комунікаційний супровід, аналітичне забезпечення прийняття управлінських рішень у сфері міжнародного співробітництва, зокрема європейської інтеграції;
  • забезпечення рівності прав та можливостей жінок та чоловіків у сфері освіти.

Учасники зустрічі обрали напрям стажування відповідно до зацікавлень та амбіцій. Кожен з них матиме змогу долучитися до напрацювання та аналізу нормативно-правових актів, міжнародних документів, проєктів Європейського Союзу, співпраці з міжнародними партнерами, здобути нові знання, розвинути лідерські якості та долучитися до процесів державотворення.

Міністерство освіти і науки України зацікавлене у співпраці з молодими фахівцями. Першочергове завдання МОН – підвищити престиж служби в органах місцевого самоврядування, рівень обізнаності молоді з питань державного управління та служби в органах влади й удосконалення системи відбору талановитої молоді з можливістю подальшого зарахування найкращих представників стажування в органи державної влади та до кадрового резерву.

Стажисти МОН матимуть можливість отримати офіційну та постійну роботу.

Нагадаємо, відбулася Всеукраїнська конференція «Роль центрів кар'єри у професійній освіті: наші спільні здобутки».