A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Профтехи Дніпропетровщини навчають внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 09 вересня 2022 року о 11:50


Завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки ЄС в Дніпропетровській області реалізовується проєкт щодо безкоштовного навчання внутрішньо переміщених осіб, аби надати їм часткові кваліфікації та працевлаштувати на підприємствах міста. Навчання проводилося на базі 2-ох державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти: Дніпровського центру професійно-технічної освіти і Дніпровського центру професійної освіти.

Було сформовано 6 груп за 5-ма робітничими професіями: електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, оператор поштового зв’язку, контролер-касир, перукар.

За підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу освітній процес забезпечено необхідними матеріальними та фінансовими ресурсами.

Протягом трьох тижнів 76 слухачів з-поміж тимчасово переміщених осіб опановували часткові кваліфікації із зазначених професій.

Слухачі успішно склали іспити, отримали сертифікати, взяли участь у працевлаштуванні на підприємствах міста:

  • Державне підприємство «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова»;
  • Акціонерне товариство «УКРПОШТА»;
  • ТМ «АЛАН» м’ясопереробна фабрика;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «ДНІПРОСВІТЛО»;
  • Комунальна установа «Дніпровський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» ДМР;
  • Благодійний фонд «Опікунська рада Катерини Дей». 

Таку ініціативу запровадили в місті після появи негативної тенденції: вакансій на робочі спеціальності вдосталь, як і вимушених переселенців у Дніпрі, а людей, які мають профільну освіту чи досвід, бракує.

Ініціативу підтримали міська влада Дніпра, навчально-методичний центр профтехосвіти у Дніпропетровській області. Перезавантаження системи професійно-технічної освіти сьогодні супроводжується не лише модернізацією інфраструктури, а й зміною стандартів освіти та навчанням педагогів.

Нагадаємо, до 10 вересня триває реєстрація на участь у конкурсі стартапів «Sikorsky Challenge 2022».