A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Практична підготовка здобувачів фахової передвищої освіти має здійснюватися з використанням сучасного обладнання та технологій, – Андрій Вітренко

Опубліковано 26 лютого 2021 року о 14:34

Сьогодні, 26 лютого, відбулось чергове засідання робочої групи з розроблення Положення про практичну підготовку здобувачів фахової передвищої освіти з метою опрацювання наданих зауважень та пропозицій за результатами громадського обговорення.

«Практична підготовка осіб, які навчаються в закладах фахової передвищої освіти, здійснюється шляхом проходження ними практики на підприємствах, в установах та організаціях відповідно до укладених договорів. На період виробничого навчання і практики здобувачі фахової передвищої освіти мають бути забезпечені робочими місцями, безпечними та нешкідливими умовами праці з використанням сучасного обладнання та технологій», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

В обговоренні взяли участь представники закладів освіти, які здійснюють підготовку фахівців у сфері фахової передвищої освіти, та представники центрів навчально-виробничої практики.

Після доопрацювання пропозицій проєкт Положення буде надіслано на погодження до центральних органів виконавчої влади.

Нагадаємо, оприлюднено план заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) до 2027 року.