A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перший заступник Міністра взяв участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з реалізації Декларації про безпеку шкіл

Опубліковано 05 жовтня 2022 року о 16:15


Сьогодні, 5 жовтня 2022 року, Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко взяв участь у ІІ засіданні Міжвідомчої робочої групи з реалізації Декларації про безпеку шкіл.

Під час засідання розглянуто поточний стан сфери освіти в умовах російської агресії та стан імплементації Національного плану реалізації Декларації про безпеку шкіл.

Андрій Вітренко повідомив членам Міжвідомчої робочої групи, що попри кризову ситуацію в українській освіті через широкомасштабну агресію рф, Україна, приєднавшись до Декларації про безпеку шкіл 2019 року, залишається відданою її положенням та продовжує виконання заходів національного Плану з її реалізації. 

«В умовах повномасштабної збройної агресії російських окупаційних військ на території України одним із першочергових та найважливіших завдань Міністерства освіти і науки України є забезпечення сталості та безперервності освітнього процесу як для дітей в Україні, так і за кордоном, а також надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу, які постраждали внаслідок воєнних дій», – зазначив Андрій Вітренко.

Перший заступник Міністра розповів про довгострокові пріоритети МОН. Зокрема, зупинився на таких:

  • відновлення пошкодженої та зруйнованої інфраструктури;
  • повернення вимушено переміщених учасників освітнього процесу як всередині країни, так і з-за кордону;
  • продовження політики реформування сфери освіти на різних рівнях.

Також, за його словами, в умовах воєнного стану українська освіта продовжує демонструвати стійкість, насамперед завдяки мужності наших педагогів.

Андрій Вітренко наголосив, що реалізувати завдання забезпечення безперервності, доступності та безпечності освіти було б неможливо без підтримки надійних партнерів, зокрема Представництва ЮНІСЕФ в Україні та Save the Children.

Нагадаємо, залишки освітньої субвенції повинні ефективно працювати на підтримку освіти та економіки України.