A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перша психологічна допомога: курс підвищення кваліфікації пройшли понад 7 тис. освітян

Опубліковано 21 липня 2022 року о 15:20


У межах Національної програми психологічного здоров’я українців, яку започаткувала Перша леді України Олена Зеленська, розроблено курс підвищення кваліфікації для освітян «Перша психологічна допомога учасникам освітнього процесу під час і після завершення воєнних дій». За тиждень курс прослухали понад 7 тис. освітян. 

«Вдячний освітянам за активність, адже це дозволить надавати першу психологічну допомогу дітям і підліткам. Створення курсу та зацікавленість слухачів підтверджує, що психологічне здоров’я кожного здобувача є невід'ємною складовою освітнього процесу», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Курс розробила Асоціація інноваційної та цифрової освіти за сприяння Інституту модернізації змісту освіти та МОН. У його створенні взяли участь провідні експерти галузі психології з США та Ізраїлю. 

«Курс створено за моделлю змішаного навчання. Він складається з 10 мультимедійних уроків у міжнародному форматі SCORM, додаткових матеріалів і практичних тренінгів, під час яких освітяни дізнаються про психологічні стани, вчаться надавати першу психологічну допомогу за методичними посібниками Save the Children, а також дізнаються рекомендації щодо перенаправлення Міжнародного Постійного Комітету», – розповіла виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав. 

Нагадаємо, педагоги та психологи телеграм-каналу «Подбай про себе» розповідають про виникнення та вплив злості на стан людини під час війни.