A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Онтологія дуальної освіти: досвід Німеччини та України

Опубліковано 10 березня 2023 року о 13:50


Для всіх, хто цікавиться дуальною освітою, буде корисною публікація про складнощі адаптації найкращих міжнародних практик у національні контексти.

У публікації наведено аналіз процесу становлення дуальної освіти в Німеччині та Україні, описано особливості співпраці з роботодавцями та організації навчання, наведено кейси та документи, які стануть у пригоді всім, хто має на меті впровадити або розвивати ДФЗО. Ця онтологія розглядає дуальну освіту з огляду на історичні, соціальні, економічні, управлінські, філософські та інші аспекти.

Публікація призначена для учасників пілотного проєкту МОН із впровадження ДФЗО, роботодавців та їхніх об’єднань, торгово-промислових палат, закладів фахової передвищої та вищої освіти, експертів у сфері освіти, здобувачів освіти, органів державної влади й місцевого самоврядування, що опікуються питаннями освіти, та інших суб’єктів, зацікавлених у поширенні дуальної форми здобуття освіти в Україні.

Нагадаємо, цифрові пристрої для вчителів: понад 2,4 тис. хромбуків передано для закладів загальної середньої освіти Вінничини.