A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Попри війну понад 1 тис. бізнес-підприємств залучено до співпраці з профтехами — дані дуальної освіти на жовтень 2023

Опубліковано 20 жовтня 2023 року о 15:40


168 профтехів упроваджують дуальну форму навчання, а до співпраці з ними залучено 1003 підприємства. МОН публікує оновлені дані дуальної форми навчання на жовтень 2023 року.

Лідерами в реалізації дуальної освіти є:

  • Хмельницька область — 73% закладів від загальної кількості;
  • місто Київ — 73%;
  • Кіровоградська область — 57%;
  • Чернігівська область — 50%;
  • Житомирська область — 43%;
  • Львівська область — 42%.

Нині навчаються за дуальною формою 10 364 учні, а перелік найпопулярніших професій, які вони отримують рік у рік залишається незмінним. Серед них — кухар, електрогазозварник, кравець, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

Довідково

Дуальна форма здобуття професійної освіти — це спосіб навчання, за яким теоретичний матеріал опановують у закладі з педагогом, а практичне навчання проходить на виробництві. Такий підхід суттєво відрізняється від «практичних відпрацювань», оскільки в його основі не тільки закріплення теорії на практиці, а навчання в умовах виробництва.

Після випуску учні, які навчалися за дуальною формою, уміють працювати з технікою, розуміють технологічні процеси та мають досвід взаємодії з досвідченими фахівцями підприємств. Згодом їм часто пропонують вакансії на цьому ж підприємстві, тож їхнє працевлаштування є досить високим.