A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Обладнання вартістю понад 3 млн гривень та новітні методики роботи: на Рівненщині відкрили Центр сучасних зварювальних технологій

Опубліковано 26 грудня 2018 року о 15:53

На базі Квасилівського професійного ліцею, що на Рівненщині, відкрили Центр сучасних зварювальних технологій. У його обладнання інвестували понад 3 млн гривень. З них 2,7 млн гривень - кошти держбюджету, понад 400 тис гривень - обласного бюджету та 200 тисяч гривень - кошти закладу.

Серед обладнання Центру - апарати ручного зварювання, автоматичні та напівавтоматичні зварювальні машини тощо. Для виконання написів на металі у лабораторії встановили плазморіз із програмним керуванням. Загалом для проведення практичних занять облаштували 15 робочих місць.

“У Центрі встановлено новітнє обладнання: аналоги є на провідних підприємствах області. Тож відпрацьовуючи вправи під час занять, наші випускники матимуть ще кращу підготовку та будуть затребуваними фахівцями на ринку праці. Усе це є корисним як для учнів закладу, так і їхнім працедавцям. Адже молоді фахівці матимуть достатню кваліфікацію для швидкого працевлаштування, а підприємці не витрачатимуть час та ресурси на перенавчання працівників”, – пояснив директор Квасилівського професійного ліцею Олександр Савчук.

Нині за спеціальністю електрозварювальника у закладі навчається понад 130 учнів. Завдяки новітньому устаткуванню вони на практиці вивчатимуть різні технології електрозварювання.

Нагадаємо, що раніше навчально-практичний центр зварювальних робіт відкрили на Кіровоградщині.