A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Житомирщині запрацював «Дружній простір» для осіб, що постраждали внаслідок бойових дій

Опубліковано 03 квітня 2023 року о 09:50


На Житомирщині відкрито освітній хаб «Дружній простір» для людей, що постраждали внаслідок бойових дій, на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради. Тут створені ігрові зони для дошкільнят. Діти старшого віку можуть спробувати себе у вебмоделюванні, конструюванні та робототехніці, у ролях кондитера, вебдизайнера тощо.

Також локація призначена для людей «елегантного віку», де вони можуть навчатися цифрових компетентностей: записатися до лікаря, користуватися додатками «Дія» та «Е-Health».

Проєкт «Дружній простір» реалізується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» у межах проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб/EU4Skills», який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини спільно з Житомирською обласною військовю адміністрацією.

Житомирський професійний ліцей є найбільшим опорним закладом для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. За час воєнного стану у закладі отримали допомогу 5,5 тис. внутрішньо переміщених осіб, зокрема діти та люди похилого віку.

Нагадаємо, дитячі садочки Житомирщини отримають 400 наборів раннього розвитку від ЮНІСЕФ.