A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Полтавщині запрацював цифровий репозитарій для впровадження дистанційної освіти в ЗЗСО

Опубліковано 27 січня 2021 року о 19:43


На Полтавщині відкрито нову цифрову платформу для вчителів – Обласний репозитарій освітніх ресурсів «Навчай і навчайся». Це перший в області електронний архів для накопичення та зберігання наукових, освітніх і методичних матеріалів, які педагоги можуть використовувати під час дистанційного, змішаного й очного навчання.

Основна мета ресурсу – допомогти вчителям у впровадженні дистанційних технологій навчання в освітній процес. Автором публікацій може стати кожен педагог. Для цього достатньо зайти на сторінку репозитарію, заповнити  спеціальну форму, завантажити свій матеріал та успішно пройти рецензування.  

Наразі в репозитарії містяться 144 авторські навчальні розробки з дистанційної освіти. Це матеріали учасників та переможців Обласного ярмарку кращих розробок навчальних матеріалів для дистанційного компонента освітнього процесу в ЗЗСО, що відбувся в листопаді-грудні 2020 року. Назви колекцій репозитарію ідентичні назвам Державного стандарту базової середньої освіти та Державного стандарту початкової загальної освіти. 

В електронному архіві також багато навчальних та презентаційних матеріалів, тематичні комплекси уроків, посилання на електронні ресурси. Їх можна використовувати під час бінарних уроків, зокрема інформатики, географії, біології та фізичної культури.

Сайт створений на окремому сервері Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського з використанням програмного забезпечення DSpace в межах програми «Опікуємося освітою» Полтавської обласної ради. Розміщення навчальних матеріалів є безкоштовним.

«Репозитарій сприятиме освітній комунікації, популяризуватиме роботу вчителів області у сфері дистанційної освіти, допоможе сформувати ефективне віртуальне середовище для поліпшення рівня задоволення інформаційних запитів педагогів», – зазначив директор ПОІППО ім. М. В. Остроградського  Віталій Зелюк.

Нагадаємо, до 31 січня триває реєстрація вчителів початкової школи для участі в сертифікації-2021