A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Велике будівництво» на Хмельниччині: завершено 6 шкіл, 2 садочки та 7 об’єктів спорту

Опубліковано 28 січня 2021 року о 12:32


6 закладів загальної середньої освіти, 2 заклади дошкільної освіти та 7 об’єктів спортивної інфраструктури завершено у Хмельницькій області в межах програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. 

За даними Хмельницької обласної державної адміністрації, із передбачених та профінансованих на 2020 рік 216,2 млн грн станом на 1 січня 2021 року освоєно 204,9 млн грн або 94,8% від обсягу профінансованих коштів, 11,3 млн грн – повернуто до Державного бюджету.

За рахунок коштів ДФРР здійснювалося фінансування 23 об’єктів. Зокрема,  на 13 проєктів у закладах освіти було передбачено 18,1 млн грн, на 4 проєкти з розвитку спортивної інфраструктури – 43,9 млн грн.

У межах програми «Велике будівництво» реалізовано заходи в наступних закладах освіти:

  • загальноосвітня школа в с. Сатанів Городоцького району, з 1 вересня 2020 року навчальний процес здійснюється в новій будівлі;
  • загальноосвітня школа в с. Залужжя Білогірського району, будівництво приміщення школи та спорт­залу завер­шено наприкінці жовтня 2020 року;
  • загальноосвітня школа в смт Закупне Чемеровецького району, об’єкт завершено на початку листопада 2020 року;
  • загальноосвітня школа в с. Жердя Чемеровецького району, з 1 вересня 2020 року навчальний процес здійснюється в оновленій будівлі;
  • загальноосвітня школа в с. Корчик Шепетівського району, з 1 вересня 2020 року навчальний процес здійснюється в новій будівлі, відкрито новий спортзал;
  • загальноосвітня школа в м. Дунаївці, роботи завершено;
  • дитячий садочок у с. Давидківці Хмельницького району, роботи завершено 1 вересня 2020 року;
  • дитячий садочок у с. Малий Правутин Славутського району, з 1 вересня 2020 року навчальний процес здійснюється в оновленій будівлі, завершено будівництво спортзалу та їдальні.

Також програмою будівництва було охоплено стадіони у смт Чемерівці та смт Наркевичі, спортзал навчально-виховного комплексу в с. Цвітоха Славутського райо­ну. Завершено реконструкцію чотирьох мультифункціональних спортивних майданчиків для занять ігровими видами спорту в містах Волочиськ, Красилів, Полонне та с. Сатанів Городоцького району.

Довідково. 

Програма «Велике будівництво» стартувала 1 березня 2020 року. Передбачається, що в її межах буде відремонтовано 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, побудовано чи реконструйовано 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і придбано 100 шкільних автобусів.

Нагадаємо, заклади освіти на Черкащині отримали 63 комплекти сучасного навчального обладнання та STEM-лабораторії.