A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН: підписано Меморандум про співпрацю між ІМЗО, ГО «РОДОВІДсвіт» та братами Капрановими

Опубліковано 06 липня 2021 року о 10:25


5 липня 2021 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет долучився до підписання Меморандуму про співпрацю між громадською організацією «РОДОВІДсвіт» в особі голови Ігоря Дідковського, державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» в особі директора Євгена Баженкова та ініціаторами й авторами YouTube-каналу імені Тараса Григоровича Шевченка, братами Дмитром та Віталієм Капрановими. 

Мета документа – консолідація зусиль сторін задля популяризації історичної освіти в Україні, забезпечення плідної та конструктивної взаємодії між сторонами Меморандуму та організація спільних заходів шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей та інших публічних заходів. 

«Підписаний меморандум – це результат співпраці МОН із громадськістю та лідерами громадської думки щодо питань патріотичного виховання української молоді. Водночас сподіваюсь, наша взаємодія стане в пригоді всім українцям, незалежно від віку», – зауважив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Під час зустрічі також презентовано мальовану книгу «Історія незалежності України» братів Капранових. У ній читач може з легкістю відстежити політичні та географічні зміни щодо походження України та боротьби за її становлення держави від скіфських часів до 1991 року. 

Директор ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Євген Баженков зазначив, що в книзі представлено багато цікавих та нових історичних фактів,  про які ми чули, але не розуміли через радянську цензуру. 

«ІМЗО є експертною установою, яка покликана надавати максимальну допомогу закладам освіти в навчальних програмах та вивчати й аналізувати всі факти щодо історії. Що стосується напрацювань братів Капранових, то якщо відео на YouTube-каналі Шевченка набирає сотні тисяч переглядів, то значить, є зацікавленість серед школярів та студентів. Тому основне наше завдання – надати аудіоекспертизу матеріалам та допомогти авторам і меценатам, щоб цей контент використовувався офіційно», – наголосив Євген Баженков.

Голова ГО «РОДОВІДсвіт» Ігор Дідковський, своєю чергою, висловив вдячність Міністерству освіти і науки України за плідну співпрацю в межах підписання Меморандуму та вручив учасникам зустрічі кілька книг «Історія незалежної України». 

«Ми малюємо історію поза межами політичних інсинуацій. І дякую Міністерству освіти та науки за абсолютно конструктивну співпрацю в питаннях дослідження історії українського народу», – підсумував він. 

Нагадаємо, розпочато доставлення підручників для 4-х класів Нової української школи до книжкових баз органів управління освітою обласних та Київської міської державних адміністрацій.