A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН підписало меморандум про співробітництво із Фондом Ганнса Зайделя та Українським інститутом міжнародної політики

Опубліковано 31 січня 2023 року о 11:50


Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про співпрацю з Фондом Ганнса Зайделя та Українським інститутом міжнародної політики. Підписання документу відбулось 27 січня 2023 року.

«За 11 місяців війни ми змогли створити безпечні умови для організації освітнього процесу, забезпечити доступність та безперервність навчання у різних регіонах України, а також регулярно допомагати переселенцям та потребуючим. Україна стає все сильнішою та витривалішою у військовому та політичному плані. Однак для того, щоб повністю протистояти російській агресії, ми повинні побудувати сильне, освічене і демократичне громадянське суспільство. Спільно із Фондом Ганнса Зайделя в Україні та громадською організацією «Український інститут міжнародної політики» ми розпочали шлях до цієї мети», – зазначив Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

У межах співпробітництва планують провести просвітницьку роботу і наблизити українське суспільство до європейських стандартів розуміння демократії, розвинути сталий діалог з (європейських) політичних тем між офіційними і посадовими особами сфер політики, науки, юстиції, ЗМІ та громадянського суспільства на національному регіональному та європейському рівні.

Крім того, передбачається низка заходів для посилення демократичної культури за допомогою розвитку політичної освіти в суспільстві та побудови активного діалогу про європейські цінності та стандарти.

Нагадаємо, що у Львові відбувся бізнес-сніданок для профтехосвітян з основ кар’єрного консультування.