A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у закладах освіти міста Ніжин

Опубліковано 28 вересня 2021 року о 13:57


Сьогодні, 28 вересня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом у закладах освіти міста Ніжин.

Насамперед він відвідав заклад загальної середньої освіти, де навчався сам – Ніжинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №15.

“Приємно бачити, як позитивно змінилися матеріально-технічної база школи та нові підходи й методи організації освітнього процесу. Дякую освітянам Ніжина, які не лише креативно підходять до своєї праці, а й повністю та відповідально виконують рекомендації МОЗ щодо вакцинації від COVID-19. Усі заклади освіти міста працюють у повноформатному режимі, а відсоток вакцинації педагогічних працівників загалом становить 89%. Я неодноразово запевняв і буду наголошувати, що освітяни – серед пріоритетної групи захисту від COVID-19”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Також у ході візиту Міністр ознайомився з діяльністю Інклюзивно-ресурсного центру Ніжина. Цей центр є територіально доступною складовою мережі ІРЦ, яких сьогодні налічується майже 640, що створені за останні чотири роки.

Працівниками Ніжинського центру в повній мірі надається підтримка в освітньому процесі, додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги для майже 100 дітей з особливими освітніми потребами з різними нозологіями. І це створює їм безбар'єрний доступ до освіти.

У закладах освіти міста Ніжин функціонує 18 інклюзивних класів, у яких діти повністю інтегровані в освітній процес. Сергій Шкарлет підкреслив роль управлінців, керівників та педагогів шкіл, що зацікавлені у питаннях підтримки та розвитку інклюзивного навчання.

Адже кожна дитина, незалежно від фізіологічного чи психічного стану, має бути забезпечена якісним та доступним навчанням на всіх рівнях освіти протягом всього життя з дотриманням принципів рівних можливостей.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет зазначив, що вчителі не можуть бути позбавлені оплати праці під час дистанційного викладання.