A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і партнери з ЮНІСЕФ обговорили процес підготовки до нового навчального року

Опубліковано 22 липня 2022 року о 16:10


Сьогодні, 22 липня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся з Глобальним директором із питань освіти Робертом Дженкінсом, Головою представництва в Україні Муратом Шахіним і фахівцями освітніх програм фонду.

Під час зустрічі сторони обговорили процес підготовки до нового навчального року. Зокрема, наявність і обладнання укриттів у закладах освіти, забезпечення учнів підручниками, навчання педагогів щодо надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу, забезпечення вчителів необхідними девайсами для роботи тощо.

Міністр запросив Дитячий фонд ООН долучитися до вдосконалення Плану відновлення України та надати експертну підтримку у його реалізації.

«Нашими незмінними пріоритетами залишаються безпека всіх учасників освітнього процесу, а також безперервність навчання і викладання. Щиро вдячний Представництву ЮНІСЕФ в Україні за співпрацю, небайдужість і всебічну підтримку української освіти», – повідомив Сергій Шкарлет.

ЮНІСЕФ від перших днів долучився до реагування на виклики, що постали перед сферою освіти на всіх її рівнях, шляхом імплементації низки проєктів у всіх сферах освіти – від дошкілля до вищої освіти.

Важливим аспектом співробітництва залишається цифрова трансформація освітнього сектору. Дитячий фонд ООН надав підтримку у розробленні електронної системи для проведення національного мультипредметного тесту та ініціативу щодо забезпечення педпрацівників зруйнованих чи пошкоджених закладів освіти ноутбуками.

Нагадаємо, 150 ноутбуків передано закладам профтехосвіти Житомирщини.