A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України відвідав заклади освіти у Чернівецькій області

Опубліковано 20 січня 2023 року о 09:50


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах робочої поїздки до Чернівецької області відвідав місцеві заклади освіти: дитячий садок, ліцеї, профтех, Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича та Чернівецький юридичний інститут Національного університету «Одеська юридична академія».

Міністр оглянув наявні у них укриття, ознайомився з матеріально-технічною базою, поспілкувався з дітьми, студентами та колективами.

Область межує з Румунією, тож особливістю окремих закладів освіти в регіоні є впровадження білінгвальної системи навчання. На Буковині педагоги навчають учнів українською мовою у поєднанні з румунською. Застосування білінгвального навчання сприяє формуванню в дітей міжкультурних комунікаційних навичок. 

Учні Боянського ліцею «Лідер» та Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей є переможцями різноманітних конкурсів і змагань на національному і міжнародному рівнях.

Вище професійне училище №3 має навчально-практичний центр сучасних технологій крою та дизайну і навчальні лабораторії, які дозволяють майбутнім фахівцям повною мірою набути практичні навички майбутньої професії. Родзинкою профтеху також є те, що 70% педагогічних працівників становлять випускники закладу.

Нині у закладах вищої освіти Чернівецької області навчається понад 30 тис. студентів. Це стало можливим, зокрема, і завдяки організації на високому рівні вступної кампанії у минулому році.

Сергій Шкарлет наголосив, що загалом Буковина є гідним прикладом для переймання досвіду щодо забезпечення освітнього процесу, волонтерства та підтримки ВПО.

Нагадаємо, на Львівщині 1600 шкіл та дитячих садків матимуть вай-фай в укриттях.