A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Майже 106 тис зареєстрованих для проходження онлайн-курсу та 41 тис слухачів, що пройшли 2 перші модулі – на EdEra триває онлайн-курс для вчителів початкової школи

Опубліковано 28 лютого 2018 року о 17:34

105 тис 757 осіб зареєструвалися для проходження онлайн-курсу для вчителів початкової школи на сайті EdEra (  https://ed-era.com/nus), з них 41 тис 343 слухачі вже повністю пройшли два перші модулі курсу. Таку статистику станом на 27 лютого надала Міністерству освіти і науки студія онлайн-освіти EdEra.

«Як ми бачимо, перші два модулі, що були доступні з 1 лютого, вже пройшло вдвічі більше слухачів, ніж вчителів початкової школи, які братимуть перші класи 1 вересня 2018 року і мають пройти навчання обов’язково. Нагадаю, що таких вчителів лише 22 тисячі. Це означає, що курс достатньо корисний та якісний, аби привабити контентом та зацікавити широке коло людей», – пояснила радник Міністра освіти і науки України Іванна Коберник.

Вона також зауважила, що 26 лютого на платформі EdEra було відкрито 3 модуль «Інтегроване навчання». Початок нового етапу навчання продемонстрував, що вчителі успішно опанували функціонал платформи і сьогодні можуть продуктивно навчатися.

«Серфінг вчительськими спільнотами в перший день відкриття модуля і сьогодні приніс приємні відкриття. Перше і головне: багато позитивних відгуків. Тому сьогодні призи глядацьких симпатій ідуть запальній лекторці Олені Северенчук та команді курсу EdEra під керівництвом Іллі Філіпова та Олександра Папіша. На докладених скрінах можете побачити, як вчителі дякують і поспішають застосувати отримані знання, навички та ідеї пошвидше в своїх класах. Друге і теж головне: стрімкий ріст використання технологій і швидкі конструктивні поради тим, хто не розібрався одразу. Вчителі чудово і терпляче пояснюють тим, хто потребує, де знайти відео (якщо одразу не знайшли), де завдання (якщо одразу не побачили), чому в прогресі відображається лише 2%, якщо всі відповіді правильні (бо це 2% від всього курсу, а не лише розділу чи модуля). На гарячу лінію немає шквалу дзвінків і це показує – люди розібралися, значить, курс і функціонал складені доступно», – повідомила Іванна Коберник на своїй сторінці у FaceBook https://www.facebook.com/ivanna.kobernik/posts/1859919080687925 .

Ще одним приємним відкриттям радник Міністра освіти і науки назвала втрату актуальності поширеного стереотипу про те, що вчителі пенсійного віку не зможуть опанувати онлайн-курс.

«Готовність вчитися – не стосується біологічного віку, це питання стану душі. Найкращий приклад ось ця група https://www.facebook.com/search/top/… Її створила поважна за віком і досвідом глибоко шановна Марія Барна. За три тижні в групі понад 3 тисячі учасників – вони обмінюються порадами, допомагають новачкам, діляться досвідом застосування знахідок курсу вже зараз у роботі вчителя», – додала Іванна Коберник.

Вона вкотре також підкреслила, що «головна ставка реформи – на агентів змін».

«Ми віримо, що не одразу, але неодмінно скоро в Україні стане соромно говорити: "Та навіщо мені ті нові методики і знання, я й так знаю свою справу". В 21-му столітті вчитися впродовж життя доведеться всім. Правда, хороша новина для всіх полягає в тому, що вчитися стає легше, доступніше і приємніше завдяки новим технологіям. Коли на початку 20-го століття з’являлися автомобілі, щодо них теж було багато страхів і упереджень. Навіть поява велосипедів трохи раніше викликала критику – чи безпечно це для молоді? Чи не спонукатиме їх до гріха можливість так швидко від’їхати далеко від свого дому? Шановні колеги, немає подвигу проходити довго і важко той шлях, який можна проїхати чи пролетіти. Треба лиш трохи відкритися новому», – підсумувала радник Міністра.

Нагадуємо, що з 1 вересня 2018 року всі першокласники навчатимуться за новим державним стандартом для початкової школи. Аби підтримати на цьому шляху педагогів, МОН запустило масштабне підвищення кваліфікації вчителів.