A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

58 учасників пілотного курсу щодо покращення кар’єрних навичок отримали сертифікати

Опубліковано 02 жовтня 2020 року о 14:24


58 педагогів 40 закладів профосвіти Вінницької, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей пройшли тренінг для тренерів пілотного курсу “Навички для успішної кар’єри”. Вручення сертифікатів усім учасникам тренінгу відбулось сьогодні, 2 жовтня 2020 року.

“Викладачам профтехів дійсно не вистачає інструментів для якісного профконсультування учнів.  “Навички для успішної кар’єри” є можливістю для педагогів стати тренерами та допомогти своїм учням вдало працевлаштуватись. Курс допоможе випускникам отримати розуміння ринку праці, навички працевлаштування та soft skills для побудови кар’єри. Ми рекомендуємо освітянам застосовувати цю програму. У наших планах поширити її на території усієї країни. Сподіваюсь, що навчання для учнів професійної освіти стане цікавішим і кориснішим”, зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Тренінг проходив впродовж 15-22 вересня у форматі онлайн. В основі курсу – тренінгові програми «Skills Lab: успішна кар’єра» та «Skills Lab: власна справа», що мають понад 500 випускників з різних регіонів країни.

За час тренінгу учасники отримали корисні інструменти для впровадження курсу в закладах. Серед них:  методичні матеріали, рекомендації та інтерактивні методи, що допоможуть розвивати в учнях навички працевлаштування та відкриття власної справи. Після проходження тренінгу для тренерів педагоги розпочнуть впроваджувати курс на базі своїх закладів. 

Курс з удосконалення кар’єрних навичок розроблений CSR Ukraine, експертною організацією Центр “Розвиток КСВ”, платформою розвитку кар’єри Career Hub спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Нагадуємо, що МОН розпочало роботу над стратегією розвитку професійної освіти.