A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

2400 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 269 з них зруйновані повністю, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 23 серпня 2022 року о 16:55


У межах робочої поїздки чеської делегації під керівництвом Міністра освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владіміра Балаша до України разом з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом відвідали зруйновані росією міста Київщини – Ірпінь і Гостомель.

«Окупанти не припиняють атаки українських міст, гине цивільне населення, наші діти. Вони знищують освітню та наукову інфраструктуру. 2400 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 269 з них зруйновано повністю», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владімір Балаш сьогодні зміг на власні очі побачити наслідки найтяжчих злочинів і звірств російських військових, які ті вчиняють на українській землі. 

«Попри бажання агресорів знищити все українське, ми розпочинаємо освітній процес, як завжди, 1 вересня, але формат залежатиме від безпекової ситуації», – повідомив Міністр. 

За словами Сергія Шкарлета, нині, окрім відновлення закладів освіти, найбільша потреба є в підручниках, цифрових девайсах для освіти та шкільних автобусах, адже втрати матеріально-технічної бази значні.

Українська освітньо-наукова система зіштовхнулася з величезною кількістю викликів, проте ми рішуче долаємо їх завдяки підтримці міжнародних партнерів, донорів та друзів. 

Нагадаємо, у жовтні відбудеться Перша міжнародна конференція «Відкрита наука та інновації в Україні 2022».