A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

2023: Вікно можливостей Програми ЕРАЗМУС+ для П(ПТ)О та ФПО



За ініціативи директорату професійної освіти та Команди підтримки реформ МОН, Національний ЕРАЗМУС+ офіс в Україні представляє програму розвитку партнерства між закладами професійної освіти та іншими освітніми провайдерами з країн ЄС та України.

Українські заклади професійної (професійно-технічної) освіти можуть брати участь у конкурсах Еразмус+ поки що лише у якості партнерів, а не заявників. Участь у міжнародних проєктах в якості партнерів дає можливість українським провайдерам професійної освіти скористатися досвідом партнерів з інших країн, передусім країн ЄС. Серед іншого це – шанс здійснити закупівлю сучасного обладнання та удосконалити освітні програми у контексті євроінтеграції.

МОН наступним чином сформулював регіональні пріоритети для України для врахування під час підготовки проєктних заявок на конкурси за напрямом КА2: «Співпраця між організаціями та установами»:

  1. Адаптація професійної освіти до потреб ринку праці
  2. Підвищення гнучкості можливостей професійної освіти
  3. Удосконалення забезпечення якості професійної освіти
  4. Сприяння інноваціям у професійній освіті
  5. Підвищення привабливості професійної освіти
  6. Створення та реалізація стратегій інтернаціоналізації для провайдерів професійної освіти
  7. Розвиток інституційного потенціалу закладів професійної освіти, у тому числі щодо забезпечення інфраструктури та обладнання для цифровізації освіти і на підтримку інших пріоритетів (стосується лише проєктів конкурсу «Розбудова потенціалу у сфері П(ПТ)О та ФПО»)