A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Звіт про результати забезпечення осіб з особливими освітніми потребами допоміжними засобами навчання

Опубліковано 29 грудня 2023 року о 13:40


В умовах воєнного стану важливо забезпечити права дітей, зокрема з особливими освітніми потребами, на безперервне здобуття освіти незалежно від місця їхнього перебування, а також на отримання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг.

У державному бюджеті на 2023 рік на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами були передбачені видатки споживання. Користуючись із залишків коштів попередніх років за 3 квартали 2023 року було придбано допоміжні засоби для навчання у закладах дошкільної освіти на суму 3 225,38 тис. грн, у закладах загальної середньої освіти на суму 17 125,63 тис. грн, у закладах професійно-технічної освіти на суму 22,51 тис. грн.

Завдяки цьому діти з ООП матимуть змогу здобувати освіту з урахуванням індивідуальних потреб.

ІНФОРМАЦІЯ щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за III квартали 2023 року додається.

Флагманський проєкт «Освіта для всіх» реалізується Міністерством освіти і науки на виконання Стратегії створення безбарʼєрного простору в Україні, яка ініційована першою леді Оленою Зеленською.