A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Збільшення обсягів позабюджетних коштів на дослідження, участь у розвитку регіонів та міжнародна співпраця – оприлюднено результати наукової діяльності за 2020 рік

Опубліковано 07 квітня 2021 року о 18:02


Вчора, 6 квітня 2021 року, завершилася звітна кампанія щодо підсумків наукової та науково-технічної діяльності закладів вищої освіти та наукових установ, що знаходяться в підпорядкуванні МОН, за 2020 рік. Заслуховування звітів було розпочато 15 березня та проводилося в онлайн-форматі з урахуванням встановлених вимог.

Мета заходів – підбити підсумки виконання науково-технічних досліджень університетами та науковими установами, що фінансувалися за рахунок коштів державного бюджету. 

За результатами звітної кампанії опубліковано презентаційні матеріали.  

Отже, 136 закладів вищої освіти та 16 наукових установ представили інформацію щодо виконуваних фундаментальних та прикладних досліджень, науково-технічних розробок, налагодження міжнародної співпраці у сфері науки та інновацій і розвиток наукової інфраструктури ЗВО та НУ тощо.

У звітах було висвітлено всі аспекти організації та здійснення наукової роботи у ЗВО та НУ, наведено порівняльні статистичні дані за останні п’ять років. Зокрема, університети та наукові установи представляли:

  • узагальнену інформацію щодо наукової та науково-технічної діяльності ЗВО або наукової установи;
  • важливі результати наукових досліджень та розробок за 2020 рік;
  • розробки, які впроваджено у 2020 році за межами університету або установи;
  • відомості щодо публікацій, прийнятих до друку у 2020 році в зарубіжних виданнях, що індексуються в базах даних Web of Science та Scopus;
  • відомості про інноваційну діяльність та співпрацю з бізнесом;
  • інформацію про наукове та науково-технічне співробітництво із закордонними організаціями;
  • розвиток наукової інфраструктури закладу або наукової установи;
  • наукову та інноваційну діяльність молодих вчених та студентів;
  • пріоритетні завдання у сфері науки та інновацій закладу або наукової установи.

Зазначимо, звіти закладів вищої освіти та наукових установ представляли їх керівники та проректори з наукової роботи, а також директори наукових установ відповідно до графіку

Нагадаємо, Кабмін наблизився до ратифікації угоди між урядами України та США про співробітництво у сфері науки та технологій.