A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник Міністра Віра Рогова у Мелітопольському державному педуніверситеті обговорила питання підготовки кваліфікованих вчителів

Опубліковано 25 березня 2021 року о 15:33


Днями заступниця Міністра освіти і науки Віра Рогова здійснила робочий візит до міста Мелітополь Запорізької області. Під час поїздки Віра Рогова провела низку зустрічей щодо розвитку освітньої галузі в місті, ознайомилась із напрацюваннями Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького щодо підготовки кваліфікованих вчителів, а також взяла участь у форумі "Класична наука для Нової української школи".

Зокрема, Віра Рогова провела зустріч із міським головою Мелітополя Іваном Федоровим, заступником голови Запорізької облдержадміністрації Русланом Шихановим, заступницею директора Департаменту освіти та науки Запорізької ОДА Оленою Сороченко, головою Мелітопольської районної ради Ігорем Судаковим, секретарем Мелітопольської міської ради Романом Романовим, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Михайлом Семікіним.

На зустрічі також були присутні ректор Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького Анатолій Солоненко та ректор Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Д. Моторного Володимир Кюрчев.

Зокрема, учасники зустрічі обговорили питання підготовки кваліфікованих вчителів для Нової української школи на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, проблеми дистанційного навчання та реформи освіти.

Частиною візиту стало знайомство із самим університетом, який є потужним науково-практичним центром південного сходу України. Наразі в університеті створено  освітнє середовище, максимально наближене до нової платформи підготовки майбутніх вчителів та започатковано систему практико-орієнтованих інноваційних лабораторій, діяльність яких тісно пов‘язана з реалізацією ідей Нової української школи.

Зокрема, це:

  • Педагогічна лабораторія початкової школи;
  • лабораторії психофізіологічних досліджень та психології здоров’я;
  • STEAM-лабораторія;
  • Лабораторія аналітичного контролю та молекулярно-генетичних досліджень;
  • Науково-методична лабораторія "LINQUA".

Під час візиту Віра Рогова взяла участь у панельній дискусії ІІІ відкритого освітньо-наукового форуму за міжнародною участю “Класична наука для Нової української школи”. Захід відбувся з метою актуалізації науково-методичного супроводу викладання класичних наук у контексті оновлення Державного стандарту базової середньої освіти.

У роботі форуму в форматах офлайн та онлайн взяли участь понад 300 учасників – вчені, керівники закладів освіти, науково-педагогічні працівники та вчителі з усієї України, представники формальної та неформальної освіти.

Частиною форуму стала робота науково-практичної панелі "Методичні кейси з оновлених освітніх галузей загальної середньої освіти", де в співпраці науково-педагогічних працівників університету та вчителів закладів загальної середньої освіти Мелітополя було проведено 9 методичних кейсів з освітніх галузей, визначених Державним стандартом базової середньої освіти.

Крім того, Віра Рогова провела робочу нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти Мелітополя та об’єднаних територіальних громад Мелітопольського району з питань реформування середньої ланки освіти в Україні.

Нагадаємо, під час діалогової платформи "Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії" Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет наголосив, що складовою реформи “Нова українська школа” є підготовка нового вчителя, тому мета МОН – сприяти його професійному та особистому зростанню, а також підвищувати його соціальний статус.