A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Євген Кудрявець узяв участь у зустрічі із делегацією Венеційської комісії

Опубліковано 06 травня 2023 року о 11:40


4 травня 2023 року під головуванням віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної та за участю заступника міністра освіти і науки Євгена Кудрявця відбулася зустріч із делегацією Венеційської комісії. На заході обговорили виконання рекомендацій Єврокомісії щодо імплементації законодавства про національні меншини.

З боку Венеційської комісії у зустрічі взяли участь президент комісії Клер Базі Малорі, віцепрезидентка Анжеліка Нюссберґер, секретарка Сімона Ґраната, радниця з правових питань Таня Ван Дайк та члени комісії Філіп Дімітров та Ян Велаєр. 

Серед головних питань, які обговорили з делегацією Венеційської комісії, – забезпечення освітніх, культурних прав представників національних меншин (спільнот) та вживання мов національних меншин (спільнот) у публічній сфері.

Представники української сторони поінформували Венеційську комісію про заходи та кроки, здійснені для імплементації законодавства у сфері захисту національних меншин. На розгляд уряду найближчим часом буде подано проєкт Концепції Загальнодержавної цільової національно-культурної програми «Єдність у розмаїтті» на період до 2034 року», а також розпочато роботу над змістовним наповненням відповідної програми. 

Нагадаємо, під головуванням міністра освіти і науки Оксена Лісового відбулося засідання Комітету із присудження Премії КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій.