A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступниця Міністра освіти і науки відвідала національно-патріотичний захід в Ірпінському ліцеї, який було пошкоджено під час активних бойових дій

Опубліковано 03 березня 2023 року о 16:50


2 березня 2023 року заступниця Міністра освіти і науки Віра Рогова відвідала Ірпінський гуманітарний ліцей «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої, де відбувся загальношкільний традиційний національно-патріотичний захід «З Україною в серці».

Участь у заході також узяли представництво територіальної оборони Ірпеня на чолі з міським головою Олександром Маркушином, батьки учнів ліцею, які тимчасово повернулися з війни. 

До національно-патріотичного заходу з лінії фронту долучилися батьки-захисники та 120 батьків, які захищають нашу Україну від російських окупантів.

Присутні висловили повагу і вдячність захисникам України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять п’ятьох побратимів, які загинули на полі бою, та учениці 4 класу ліцею Аліси Перебийніс, яка трагічно загинула у перші дні військової агресії рф.

Під час активних бойових дій заклад освіти зазнав значних руйнувань. Компанія «SOCAR Energy Ukraine» відновила пошкоджений ірпінський ліцей, що має авторську Програму розвитку (формування інтелектуального потенціалу України, розвиток особистості, її громадянське і духовне становлення; виховання громадянина-патріота-гуманіста). Для реалізації Концепції національно-патріотичного виховання, яка покладена в основу виховної роботи ліцею, активно впроваджується проєкт «З Україною в серці».

Учасники заходу висловили єдину думку, що в освітньому процесі необхідно виховувати члена громадянського суспільства, відданого патріота на основі національних, загальнолюдських, духовних цінностей.

Нагадаємо, понад 4 тис. Apple iPad отримали українські школи.